سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : دوشنبه 91/9/13 | 10:15 عصر | نویسنده : علی اصغربامری

 

نهضت کربلا از دیدگاه اهل تسنن

نهضت امام حسین(علیه السلام) از نادرترین رخ‌دادهایی است که تفکر انسان‌ها را به خود معطوف داشته است.

شهادت امام حسین(علیه السلام)حیات تازه‌ای به اسلام بخشیده و خون‌ها را به جوشش آورد. او با حرکت قهرمانانه‌ی خود روح مردم را زنده و احساس ذلت و زبونی و اسارت را که از اواخر حکومت عثمان به روح جامعه‌ی اسلامی حکم‌فرما شده بود تضعیف کرد.

حادثه‌ی کربلا در میان اهل تسنن موجی ایجاد کرد که زبان و قلم و دانشمندان آن‌گاه ناخواسته و زمانی با شجاعت به توصیف و تجزیه‌ و تحلیل آن پرداخته است که به قول شافعی این فاجعه دنیا را لرزانده و نزدیک است قله‌ی کوه‌ها را آب کند.

3.جاحظ می‌گوید: «منکراتی که یزید انجام داد یعنی قتل حسین و به اسارت گرفتن زن و فرزند او و ترساندن اهل مدینه و منهدم ساختن کعبه، همه‌ی این‌ها بر فسق و قساوت و کینه و نفاق و خروج از ایمان او دلالت می‌کند بنابراین یزید فاسق و ملعون است و کسی که از لعن او جلوگیری کند نیز ملعون است.

به تحقیق گروهی از علمای اهل سنت از جمله قاضی ابویعلی وحافظ ابن الجوزی و تفتازانی و سیوطی در مورد کفر یزید نظر قطعی داده‌اند و با صداقت تمام لعن او را جایز شمرده‌اند.

مؤلف کتاب «شذرات» می‌نویسد: «در مورد لعن یزید، احمد بن حنبل دو قول دارد که در یکی تلویح و در دیگری تصریح به لعن او می‌کند مالک و ابو حنیفه نیز هر کدام هم تلویحاً و تصریحاً یزید را لعنت کرده‌اند».

امام حسین نه فقط پیشوای شیعه که امام عامه‌ی مسلمانان است و پیشوای همه‌ی آزادگان.

اهل سنت چه می‌گویند

داستان شهادت امام حسین(علیه السلام) از واپسین لحظات و شایع شدن خبر آن قلب مسلمانان را جریحه‌دار و هر دو گروه شیعه‌ و سنی این عمل را تقبیح و عاملانش را نفرین و سرزنش کردند اما به مرور زمان عده‌ای در سراسر روسیاهی یزید به فکر دفاع از او چاره‌جویی برای تطهیر دامن‌ آلوده‌اش از لوث بزرگ‌ترین جنایت و شرم‌آورترین فاجعه‌ی تارخی برآمدند و با تمام تلاش تا آن‌جا پیش رفتند که حتی زبان جسارت به ساحت مقدس ریحانه‌ی رسول خدا و به محبوب آن حضرت گشوده و برعکس، سرزنش را متوجه آن حضرت کردند و با صراحت نوشتند: یزید فرمان قتل حسین را صادر نکرد و اصلاً راضی به مرگ و قتل آن حضرت نبود اکثریت اهل سنت با پیروان اهل‌بیت حادثه‌ی تلخ عاشورا را بزرگ‌ترین ضربه بر پیکر امت اسلامی می‌دانند که نوشتار ما در این‌جا احیاگر اندیشه و مکتب ابن تیمیه و ابن کثیر ودنباله های آنان است