به نام خدا
حیا، نشانه عقل
نیز گفتهاند: بیازمایید اگر شخصى در برابر کار بد خجالت مىکشد، بدانید نبوغى دارد. چون حیا با عقل هماهنگ است. از حیاى او مىفهمیم که مىتواند عاقل خوبى باشد.
همان گونه که از امیرالمؤمنین (علیه السلام) نقل شده است که جبرئیل بر حضرت آدم (علیه السلام) نازل شد و او را میان عقل، حیا و دین مخیر کرد، آن حضرت عقل را برگزید; دین و حیا گفتند ما ماموریم هر جا که عقل هست ما هم باشیم (7) .
گاهى انسان احساس تنهایى مىکند چون با کسى نیست در این حال از ارتکاب گناه پروایى ندارد; زیرا کسى او را نمىبیند تا خجالتبکشد ولى بررسى مىکند و مىبیند که در حقیقت تنها نیست،
«کرام کاتبین»
فرشتگان، انبیا و اولیا و از همه بالاتر، ذات اقدس اله بر همگان آگاه است، آنگاه خجالت مىکشد; و اگر انسان در مشهد، مرئى و منظر این همه ذوات نورانى باشد و احساس شرم نکند، معلوم مىشود یا وجود آنها را باور نکرده و یا باور را جدى نگرفته است; اما اگر انسان این راهها را طى کند، بر هواى خود امیر است; وقتى بر هواى خود امیر بود، سیاستمدار خوبى در حوزه نفس خود است و وقتى در حوزه نفس خود سیاستمدار خوبى بود، مىتواند امیر، فرمانروا و سیاستمدار دیگران نیز باشد و جامعه اسلامى را جامعه برین عقلى کند و به دست صاحب اصلیش ولى عصر امام زمان (ارواحنا فداه) بسپارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.