حکومت حضرت مهدى از دیدگاه روایات
همان گونه که از مطالب قبل دانستیم آن حکومت مورد علاقه همه انبیا و ائمه اطهار علیهم السلام در زمان ظهور حضرت بقیة اللَّه اعظم (عج) برقرار مىشود و مردم طعم حکومت الهى را مىچشند.
ولى بسیارى از صاحبان ایمان و منتظران حضرت دوست دارند بدانند که کیفیّت حکومت حضرت مهدى علیه السلام در روایات اهلبیت چگونه ترسیم شده که در بیش از سیصد روایت آمده: (یملأ اللَّه الأرض به قسطاً وعدلًا) بهوسیله حضرت مهدى، خداوند متعال زمین را پر از عدل و داد مىکند.
حضرت مهدى علیه السلام در کنار خانه کعبه به فرمان الهى ظهور مىکند. پرچم و شمشیر و عمامه و پیراهن پیامبر با اوست و به قتل دشمنان خدا و اسلام مىپردازد و از ستمگران انتقام مىگیرد. یاران ویژه او سیصد و سیزده نفرند که در مکه به او ملحق مىشوند. اینها مردانى جنگجو و سلحشور و صالح و با ایمان، و راهبان شب و شیران روزند. دلهاى آنان همچون آهن، محکم، و در اطاعت از آن حضرت کوشا مىباشند و به هر مقصدى حرکت کنند پیروز مىشوند.
امام بعد از مدّتى به سوى مدینه حرکت مىکند و در آنجا به مبارزه مىپردازد و سپس با سپاه خود به سوى عراق و کوفه میرود در کوفه با سیّد حسنى ملاقات مىکند
. سید حسنى از بزرگان شیعه است که از ایران و ناحیه دیلم و قزوین قیام مىکند هرگز ادعاى امامت نداردبلکه مردم را به روش ائمه معصومین دعوت مىنماید پیروان زیادى پیدا مىکند و بهسوى کوفه حرکت مىکند و مسیر را از فسق و فجور پاک میکند وقتى به کوفه مىرسد به او خبر مىدهند که امام قائم با یاران خود به نواحى کوفه آمدهاند و چون با امام ملاقات مىکند امام را مىشناسد امّا براى آشنائى لشگریان خود با امام از حضرت مىخواهد مواریثى که از پیامبران نزد اوست ارائه دهد حضرت ارائه مىکند و نیز معجزاتى آشکار مىنماید نتیجةً سید حسنى و لشکریان او (به جز گروهى از آنان) با امام بیعت مىکند. (بحار الانوار: ج 53، ص 15، کفایة الموحدین: ص 842).
سید حسنى و سپاهیان او با امام بیعت مىکنند و عیسى مسیح علیه السلام از آسمان فرود مىآید و امام را یارى مىکند و در نماز به ایشان اقتدا مىنماید.امام علیه السلام کوفه را مرکز حکومت خود قرار مىدهد و شرق و غرب جهان را فتح مىکند و اسلام را در همه جا حکمفرما مىسازد.
در حکومت امام، برکات زمین آشکار و ثروت و نعمت و محصولات فراوان و فقر از بین مىرود بهطورىکه براى دادن زکوات و صدقات فقیرى پیدا نمىکنند، عدل و امنیّت در همه جا سایه گستر مىشود حتى اگر پیرزنى، طبقى از طلا و جواهر بر سر گیرد و تنها از شهرى به شهرى برود کسى مزاحم او نمىشود، گنجینههائى که در زمین نهفته است مورد استفاده قرار مىگیرد، حضرت با دست کشیدن بر سر افراد، عقلهاى آنان را کامل مىکند، دین با تمامى ابعاد خود جلوهگر مىشود بدعتها بهوسیله حضرت و اصحابش از بین مىرود مردم به عبادات رو مىآورند، کسى نیست بغض اهل بیت در دلش بوده باشد.
در حکومت حضرت، نماز، زکات، امر بهمعروف، نهى از منکر بهوضوح انجام مىگیرد، و این چهار بهعنوان شاخصه حکومت امام قرار مىگیرد زیرا در روایتى که از حاکم حسکانى (یکى از بزرگان اهل سنت است و 210 آیه از قرآن و 1163 حدیث در فضائل اهلبیت آورده) نقل شدهرساله وابستگى جهان به امام زمان: ص 41 که از امام باقر علیه السلام نقل مىنماید که: ابى عبیده حذاء از حضرت سؤال کرد: چگونه صاحب الأمر را بشناسیم؟ حضرت این آیه را تلاوت کرد «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ»حج: 41 سپس حضرت فرمود: هر وقت مردى از ما اهلبیت را دیدى که برنامههائى را که این آیه اعلام مىکند اجراء مىنماید از او پیروى کنید که او صاحب امر است.
در حدیثى که از امیر المؤمنین علیه السلام نقل شده منتخب الأثر، ص 469که حضرت مهدى در موقع بیعت امورى را با مردم شرط مىکند از جمله این است که: دزدى نکنند، مرتکب زنا نگردند، فحش و دشنام ندهند، هتک حرمت کسى را ننمایند، به خانهاى هجوم نبرند، کسى رابهغیر حق نزنند، طلا و نقره و گندم و جو را ذخیره نکنند، شراب نخورند، خز و حریر نپوشند، راهزنى ننمایند و راه را نا امن نسازند، موادّ غذائى را احتکار نکنند و امر بهمعروف و نهى از منکر نمایند.
و نیز حضرت در ضمن بیعت، با خود شرط مىکند، که مانند آنها عمل نماید، مثل آنها لباس بپوشد و بر مرکبى که آنان سوار مىشوند سوار شود و به اندک، راضى گردد و حاجب و دربانى براى خود قرار ندهد و نیز از ویژگىهاى حکومت حضرت مهدى علیه السلام این است که: بر کارگزاران سخت مىگیرد، تا مبادا در انجام وظیفه خود کوتاهى کنند و یا انتظار رشوه و هدیه از جانب مردم داشته باشند.
مردم با هم مهربان مىشوند، بارانهاى نافع در موقع مىبارد، توجه مردم به خدا زیاد مىشود، ویرانهها آباد مىگردد، و دلهاى مردم شادمان مىگردد و...
و مىتوان شاخصه حکومت حضرت مهدى را در یک جمله گفت و آن همان است که در صدها روایات آمده که قسط و عدل در جامعه گسترش پیدا مىکند و آنچه که در جامعه حکم فرما مىشود قانون ونظم است.
دو ویژگى مهم در عصر حضور
دو چیز در زمان ظهور حضرت مهدى علیه السلام در جامعه واقع مىشود که مىتوان گفت:
زمینه ساز گسترش عدالت در جامعه مىشود.
اوّل: ارتقاء سطح علمى بهطورى که قابل مقایسه با قبل از ظهور نخواهد بود زیرا طبق روایتى که از امام صادق علیه السلام نقل شده مىفرماید: علم بیست و هفت حرف است و تمامى علومى را که بهوسیله پیامبران انتشار یافته نتیجه دو حرف از آن 27 حرف است وقتىکه حضرت قائم قیام مىکند آن 25 حرف دیگر منتشر مىسازد.دوّم: رشد عقل انسانها است، امام باقر علیه السلام مىفرماید: زمانىکه قائم ما قیام نماید دست مبارک خود را بر سر مردم مىگذارد و عقول آنها بر سر ایشان جمع، و نیروى فکر و تعقّل آنان کامل مىگردد.
در جامعهاى که عقل و علم حکمفرما است و فرهنگ حاکم، فرهنگ علمى و عقلانى است قهراً اخلاق نیکو، مهر و محبت ورزیدن به یکدیگر، رعایت قانون، شوق به عبودیت و بندگى خدا، حکمفرما خواهد شد در واقع گسترش عدالت در جامعه بهطور جبر و فشار نیست بلکه زمینههاى گسترش عدالت در جامعه فراهم مىآید، در جامعهاى که شاخصه آن دانش و بینش بوده باشد کجا پروندههاى جنائى و حقوقى متراکم خواهد شد و در جامعهاى که عقول افراد آن رشد یافته جائى براى گسترش فساد و ظلم و تعدّى باقى نمی ماند.
.: Weblog Themes By Pichak :.