نوحه گرى بر مؤمن
مرگ عزیزان، طوفان عظیمى در درون انسان ایجاد مىکند و این طوفان بنیاد وجود انسان را دگرگون مىسازد.
براى حفظ تعادل روحى باید مصیبت دیده به گونهاى تخلیه شود، و بهترین راه براى مهار این طوفان، گریه کردن ونوحهسرایى است، آن هم با کلمات حق به گونهاى که رحمت خدا را جلب کند، بدون این که خشم او را برانگیزد. از این جهت روایات فراوانى حاکى از گریه بر بزرگان در مصائب است که برخى را از نظر شما مىگذرانیم:
1. دخترى از امام صادق علیه السلام درگذشت، حضرت، یک سال بر او گریست، سپس فرزند دیگر او از دنیا رفت، باز حضرت یک سال نوحهگرى کرد، آنگاه که اسماعیل فوت کرد، ناله او شدت یافت، برخى به امام صادق علیه السلام گفتند: چرا از خانه تو، صداى ناله شنیده مىشود؟ در پاسخ فرمود:
آنگاه که حمزه درگذشت، پیامبر صلى الله علیه و آله دستور داد زنان مدینه بر او نوحه سرایى کنند، چون او نوحهگرى ندارد.
2. مردى به امام صادق علیه السلام گفت: فرزندى از من فوت شده و من به قدرى غمگین شدهام که مىترسم تعادل روانى و ذهنى خود رااز دست بدهم. امام فرمود: هرگاه با چنین مصیبتى روبهرو شدى، مقدارى اشک بریز که مایه آرامش توست.
3. امام صادق علیه السلام مىفرماید: آنگاه که جعفر بن ابىطالب و زید بن حارثه در «موته» کشته شدند، هرگاه
رسول خدا صلى الله علیه و آله به خانه جعفر مىرفت بر هر دو مىگریست.
4. امام سجاد علیه السلام در سوگ پدر سالها گریست، روزها روزه مىگرفت و شبها به عبادت برمىخاست، به هنگام افطار، آنگاه که چشم او به غذا و آب مىافتاد، از خوردن امساک مىکرد، غلام حضرت مىگفت: سرور من چرا نمىخورى؟ مىفرمود: فرزند رسول خدا گرسنه و تشنه کشته شد، و این جملهها را تکرار مىکرد تا اشک چشمانش، با خوردنىها و آشامیدنىها مخلوط مىشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.