سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : پنج شنبه 91/10/7 | 12:8 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

اختلاط  دختر و پسر در قرآن

قرآن در ضمن یک داستان روابط دختر و پسر را برای اهل ذکر بیان می کند به راستی که قرآن با بهترین داستانها بهترین نکته ها را بیان می کند.

توجه به داستان زیر ما را به این حقیقت می رساند که چگونه برخورد با نامحرم داشته باشیم –چگونه با او صحبت کنیم و...

 

در سوره قصص آیه 22 می خوانیم که (وَ لَمَّا وَرَدَ ماءَ مَدْیَنَ وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِنَ النَّاسِ یَسْقُونَ وَ وَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودانِ قالَ ما خَطْبُکُما قالَتا لا نَسْقی‏ حَتَّى یُصْدِرَ الرِّعاءُ وَ أَبُونا شَیْخٌ کَبیرٌ )

و چون حضرت موسی به آب مدین رسید، گروهى از مردم را پیرامون آن یافت که [چارپایان خویش را] آب مى‏دادند، و پشت سرشان دو دختر را یافت که گوسفندانشان را دور مى‏کردند و نمى‏گذاشتند که به آب نزدیک شوند. [موسى‏] گفت: «شما چه کار مى‏کنید؟» دختران گفتند: « [ما گوسفندانمان را] آب نمى‏دهیم تا وقتى که چوپانان از کنار چاه بروند، و پدر ما پیرى بزرگوار است.

 

نکته:عفت و حیا دو دختر طوری بود که در پاسخ حضرت موسی گفتند( مابه گوسفندان آب نمی‌دهیم تا آنکه چوپانان آب بردارند و سرچاه را خلوت کنند)

 

نکته های این آیه:

 

نکته اول :

در حرف زدن با نامحرم، خلاصه سخن بگوییم همچنان که حضرت موسی فقط از دختران پرسید(ما خَطْبُکُما؟؛ چه می‌کنید؟ کارتان چیست؟)

 

نکته دوم :

 

اختلاط زن و مرد صحیح نیست چون اگر صحیح بود دختران شعیب در کنار چوپانان آب را از دلو بیرون می آوردند

 

نکته سوم :

 

سوال از نامحرم با هدف خیرخواهانه و انگیزه و مدد رسانى به آنان‏ باشد همچنان که حضرت موسی با هدف خیر خواهی از دختران سوال کرد (شما چه کار مى‏کنید؟)

 

نکته چهارم:

 

 جواز پاسخ زنان به پرسش خیرخواهانه مردان نامحرم‏ چنانکه دختران شعیب در پاسخ خیر خواهانه حضرت موسی به او جواب دادند که (ما گوسفندانمان را آب نمى‏دهیم تا وقتى که چوپانان از کنار چاه بروند،)

 

نکته پنجم :

 

دقت کنیم در پاسخ دختران به حضرت موسی که رعایت مختصر گویی را کردند(دختران گفتند: ما گوسفندانمان را آب نمى‏دهیم تا وقتى که چوپانان از کنار چاه بروند،)

 

نکته ششم:

 

 انتظار کشیدن براى خلوت شدن سرچاه از مردان نامحرم، عادت دختران شعیب و کار هر روزه آنان در آب دادن به گوسفندان خویش بود‏

قالتا لانسقى‏(گفتند گوسفندان را سیراب نمی کنیم)

برداشت یاد شده با توجه به آمدن فعل مضارع «لانسقى»- که مفید تکرار و استمرار است- به دست مى‏آید.

این مطلب از آیه برداشت می شود که مهم حفظ و ادامه عفت می باشد