بسم رب الشهداءوالصدیقین
آثار مادى روزه
یکى از فواید بسیار مهم روزه مسأله بهداشت جسمى روزه دار است. بدن پس از یک سال سوخت و ساز و فعالیت مداوم فرصت استراحتى پیدا مىکند تا نیروى تازه اى بگیرد و از سوى دیگر ذخایر چربى که زیانهاى فراوانى بر بدن دارد تحلیل رفته و کاسته مىشود.
پیامبر اکرم(ص) با جمله اى ساده و کوتاه که در بر دارنده تمامى منافع طبّى روزه است بر این مهم تأکید کرده مىفرماید: «صوموا تصحّوا؛ روزه بگیرید تا سالم بمانید.» نظر به آنکه این بُعد از روزه در میان دانشمندان، زیاد مورد توجه بوده و درباره آن بحث شده به همین مقدار کفایت مىکنیم.
اثر دوم اینکه روزه، شدّت شهوت را فرو مىنشاند. بسیارى از لغزشهاى آدمى در زندگى ناشى از شهوات جنسى است بویژه اینکه جوانان در دوران تجرد با این معضل روبرویند از این رو در روایات به نقش روزه در مهار این قوه حساس اشاره شده است:
در روایتى از پیامبر اکرم آمده است که: «بر شما باد به روزه گرفتن که آن رگها را مىبُرد (شهوت را کم مىکند) و سرمستى را مىبَرد.»
اثر سوم از آثار مادى روزه، نظم اقتصادى و معیشتى روزه دار است. رعایت حد اعتدال در خوردن و آشامیدن به کم شدن بخشى از خواسته هاى جسمى و در نهایت به بهبود وضع مادى روزه دار و میانه روى او در زندگى کمک مىکند. علاوه بر آن چون اعضاى خانواده به مدت یکماه در وقت افطار و سحر به طور منظم بر سر سفره حاضر مىشوند تداوم این عمل سبب تقویت نظم در خانواده مىگردد
تفسیر المنیر، الدکتور وهبه الزحیلى؛ جامع الاحادیث، ج 9، ص 100[1] .
میزان الحکمه، ج 7، ص 3209 ؛ به نقل از کنز العمال، حدیث 23610.[2] .
میزان الحکمه، ج 7، ص 3209 ؛ به نقل از کنز العمال، حدیث 23610[3] .
تفسیر المنیر، ج 2، ص 131 با تصرف[4] .
.: Weblog Themes By Pichak :.