اسلام آفرینش زن و صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته و حجاب را لازم شمرده تا عفت درونی او هماهنگ گردد. و بنیان خانواده مستحکم گردد. چون اگر در جامعه حجاب کاملاً رعایت گردد روابط جنسی فقط به روابط زن و شوهر محدود میگردد، در نهایت بیشترین فایده و نفع نصیب خود زنان خواهد شد، حیا و عفت و ستر و پوشش، تدابیری است که خود زن با یک نوع الهام برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار برده است.
اصولاً ارتباط کمتر و دوری از شیء مطلوب، جذابیت آن را بیشتر میکند بنابراین پوشش زنان جذابیت او را در نظر جنس مخالف بیشتر کرده، و تلاش و پیگیریش را برای وصال فزونی خواهد بخشید.
زن پوشیده به نوعی محرومیت را به استعمارگران تحمیل میکند، زنان پوشیده هرگز خود را پایگاه استعمار نمیکنند بلکه به عنوان نیروهای مسلح فرهنگی سدی مستحکم در برابر آنان پدید میآورند به گونهای که میتوان گفت پوشش دینی پادزهر تهاجم فرهنگی غرب است.
بنابراین حجاب نه مبارزه با عشق است، نه سرکوب غریزهی جنسی و نادیده گرفتن آن، نه مبارزه با زیبایی، بلکه حجاب مانع جریان هوای نفس و نگاههای آلوده و میکروبهای فساد به حریم پاک زن است و زیبائی و ظرافتهای جسمانی او را از گزند آفتاب، سرما و آلودگیهای جوی حفظ میکند. بنابراین در پرتو رعایت کامل حجاب اسلامی اولغً؛ زمینه تشکیل نهاد خانواده فراهم میگردد. ثانیاً: نهاد خانواده درخشش و بالندگی و استحکام مطلوب را پیدا خواهد کرد.
در بحث موانع حجاب، دشمنان نیز دریافته اند که برای سلطه بر کشورهای اسلامی باید مسلمانان را به فساد بکشانند و مخصوصاً حجاب را از بین ببرند آنها برای این مقصود از تمام ابزارهای اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی بهره گرفته و میگیرند.
سودجویان و بنگاههای سرمایهداری نیز از این قماشند آنها از لطافت زن و اطاعتپذیری او برای جلب مشتری سوء استفاده میکنند و آنها را در معرض دید مشتریان قرار میدهند طبیعی است که پوشش زن را مانعی برای کار خود میبینند. مانع دیگر رفتار سود عالمان
علماء دین عمود خیمه اسلاماند، لذا واضح است که سوء عمل آنها مردم را به دین بدبین میکند شاید هیچ عاملی مانند فساد عالمان دین برای دین و ملت مضر نباشد همچنان که هیچ عاملی هم مانند عالمان صالح در اصلاح دین و دنیای مردم مؤثر نیست. چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: شرُّ الناسِ عُلماءُ السّوءِ: برترین مردم عالمان سود هستند.
مانع دیگر ظلم و بیعدالتی در جامعه است. عدالت یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن اما ظلم هر چیزی را از جای خود خارج میکند. پول پرستان و رفاه طلبان فاسد یکی از عوامل بی عدالتی و متلاشیشدن جامعه هستند.
در بحث روش های ترویج حجاب: تشویق به عنوان یک اصل مهم در جهت تربیت آدمی مورد استفاده قرار میگیردماهیت تشویق مختلف است تشویق به محدودة ادارات و نهادها منحصر نمیشود بلکه محیط خانواده و هر نقطهای از جامعه میتواند محل تشویق راهیان عفاف باشد، عامل دیگر ترویج فرهنگ حجاب دینی، فعالیتهای گسترده علمی، فرهنگی، و هنری مربوط به حجاب در تمام سطوح فکری جامعه است ارائه پوستر، نشریه و به ویژه کتابهای مفید سبب ارتقاء سطح آگاهی در این زمینه میباشند. ترویج فرهنگ غیرت در بین مردان نیز میتواند به تحقق پوشش دینی در جامعه کمک نماید. زیرا اگر روح غیرت در مردی دمیده شود هرگز اجازه نمیدهد زن یا دخترش با بدحجابی کمترین تحریکی در دل نامحرم داشته باشد. یکی دیگر از راههای عمومی ترویج پوشش دینی توصیه به حجاب و نهی از بیحجابی و جلوهگری است قرآن کریم میفرماید: وَ ذَکَّرْ فِانَّ الذِّکْری تَنْفَعُ الْمُؤمِنینَ: پند ده که پند برای مؤمنین مفید است.
حجاب در خارج از مسأله حفاظت و صیانت، یک نقش مهمی سیاسی دیگری هم در زندگی مسلمانان بر عهده دارد و آن عبارت است از اینکه حجاب در میان مسلمانان خود نشانة استقلال و آزادی است از قیود و سنتها و بدعتهای زمان و نیز نشانة استقامت و پایداری است در برابر تمام ملل و اقوام دیگر یا سمبل قدرت و مقاومت است در برابر هجوم فرهنگهای زمان و بالاخره اعلام موجودیتی است شجاعانه در برابر بیگانگان، که همچون خاری در چشم دشمنان اسلام فرو رود و به دردهای درمان ناپذیری گرفتار سازد.
در حجاب کامل پوشاندن چهره بخصوص چشم از مهمات است چرا که «نگاه» مرکز دریافت آلودگیها و مبداء تنزّل فرد و بسیار چیزهای دیگر میتواند باشد از بین حالات عادی روزانه، حالتی بیشتر از تلاقی نگاههای دو فرد نامحرم، آنهم بطور مستمر، دارای آثار سود و زیانبار نمیباشد... اگر حجاب ظاهری نباشد حتماً متانت و شخصیت درونی زن در معرض تاراج قرار خواهد گرفت ... زن بمانند برّهای که در اطراف او انواع و اقسام گرگان حریص و گرسنه موجودند که میخواهند با یک لحظه غفلت به او حملهور شوند، خود را غریب و در معرض خطر احساس میکند اما حجاب، به سهم اعظم مانع بسیاری از تعرضات و آلودگیها شده و لذا سبب ذخیره بیشتر قوای روحی میشود.
از طرفی دیگر: زنان بیحجاب یا بدحجاب خودشان هم نمیدانند برای جلب توجه نامحرم چه بهای گزافی میپردازند و در این سودای نامبارک چه سرمایههایی را میبازند، سرمایههائی که برای طی طریق کمالشان بود و جایگزینی هم اگر از دست رفت ندارد ... به هر حال حجاب حریم مقدسی است که به خود زن هم اجازه خیلی از حریم شکنیها را نمیدهد و او را از درون حفظ میکند و در نظر اهلش اعم از زن و مرد ایجاد احترام قلبی میکند هر چند که افراد جاهل و نااهل به هر دلیلی بریدة تحقیر بدان بنگرند... شاید گفته شود که استفاده از چادر برای زن سخت است و مانع کارها و فعالیتهای او میشود، ولی با توجه به اینکه:
اولاً ـ زن طوری خلق شده که استعداد تحمل سختیها در او زیاد است، این امر چیزی نیست که مانع بزرگی برای او بشمار رود بخصوص که داشتن پوشش برای او مطابق با میل فطری او است.
ثانیاً ـ «عادت کردن» بخصوص عادت .......، به مرور باعث تسهیل این امر میشود و خلاصه کم کم با وجود فرد عجین میشود.
ثالثاً ـ برای زنان سالمی که نمیتوانند جلوی نگاه های آلوده را بگیرند و از طرفی به جهات گوناگون ناچار به حضور در اجتماع هستند، چادر (حجاب) و پناهگاه و سنگری است بزرگ که نوعی حایل و فاصله مابین زن و مرد ایجاد کرده و حضور زنان را در جامعه آسانتر می نماید.یاعلی
.: Weblog Themes By Pichak :.