سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : جمعه 92/2/13 | 9:56 عصر | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداءوالصدیقین

چادر

چادر بارزترین نمود حجاب اسلامی در عصر حاضر است که ریشه در قرآن و سیره زنان اهل بیت به ویژه فاطمه زهرا(س) دارد. پیامبر اکرم(ص) چادر را به عنوان یکی از اقلام نوزده­گانه ضروری جهیزیه برای دخترش زهرا(س) قرا رداد. و این خود بیانگر عمق اسلامی بودن چادر است.

چادر مشکی بهترین و سالم­ترین پوشش زن مسلمان است که سراسر حجم بدن او را با وقاری خاص و یکنواخت می­پوشاند. از همین رو چادر حجاب برتر و کامل­ترین نوع پوشش زن مسلمان است.

چادر از نظر مفهوم

کلمه چادر واژه­ای است پهلوی که به دو صورت چادَر و چادُر به کار رفته است در کتاب­های لغت دقیقاً بر منشأ فارسی و ایران بودن این واژه اشاره شده است. درباره­ی معنا و مفهوم چادر آمده است: چادر بالاپوشی است که زنان روی سر اندازند و همه اندام آنان را می­پوشاند[1] جامعه رویین زنان، جامعه بی­آتین، و زبرین زنان که تمام، سر، تن، پای و دست را از نظرها مستور دارد؛ پارچه­ای است عریض و طویل که زن­ها آن را سر می­کنند، ردای زنان، بالاپوش، پرده، حجاب برخی از الفاظ مترادف و متشابهه با معنای چادر عبارتند از: ملحفه، ازار، رداء طیلسان، ملائه.[2] پس از ذکر این تعابیر لفظ چادر این گونه معنا می­شود: چادر پارچه­ای است که زنان برای پوشاندن چهره و دست­ها و سایر اعضاء بر روی همه لباس­ها پوشند.[3]

چادر از نظر اندازه

گر چه چادر از نظر شکل و نوع پارچه و مدل دوخت در طول تاریخ و در جوامع مختلف، به تناسب شرایط زمان و مکان دچار تغییر و تحول شده است، ولی از نظر مقدار و اندازه، پوشش بزرگی است که سرتاسر بدن و لباس­های دیگر بانوان را از بالای سر تا قدم­های پا می­پوشاند. و احتمال دارد که چادر در اصل چهار دور بوده است، چون چهار طرف چیزی که روی آن قرار می­گیرد را می­پوشاند و به نظر می­رسد در اثر مرور زمان برای سهولت در تلفظ کلمه­ی چهار دور به چادر تبدیل شده باشد.



[1] - محمد، معین، فرهنگ فارسی، ج 1، ص 1264 واژه چادر.

[2]- علی اکبر، دهخدا، لغت­نامه، ج 17، ص 14، ذیل واژه جلباب.

[3]- همان، واژه چادر.