بسم رب الشهداءوالصدیقین
اسلام میگوید کامیابیهای جنسی اعم از آمیزش و لذتگیریهای سمعی و بصری و لمسی مخصوص به همسران است و غیر از آن گناه و مایة آلودگی و ناپاکی جامعه میباشد که فلسفة حجاب چیز مکتوم و پنهانی نیست زیرا:
1- برهنگی زنان که طبعاً پیامدهایی همچون آرایش و عشوهگری و امثال آن همراه دارد و مردان، مخصوصاً جوانان را در یک حال تحریک دائم قرار میدهد تحریکی که سبب کوبیدن اعصاب آنان و ایجاد هیجانهای بیمارگونه عصبی و گاه سرچشمه امراض روانی میگردد زیرا زمانی که روابط و ارتباطات برای ارضاء خواستهها و تمنیات. دچار شکست میشوند. فشار روحی حاصل میشود. لذا اسلام تشویق به ازدواج مینماید و میگوید ازدواج و تشکیل خانواده خدمتی است برای پدید آمدن یک کانون آسایش و خوشبختی و نشاط طبیعی، ارضای غریزة جنسی، لذّتبردن از زندگی. بهرهمندی از محبت و تعاون، مددکاری و سرانجام امتزاج دو روح در افق محبّت و هماهنگی و اتصال دو دریا از نیرو و قدرت، حیات و نشاط به هم برای رسیدن به هدفی متعال. در مکتب اسلام هدفها و انگیزههای ازدواج را متعدد ذکر کرده، از جمله:
- ایجاد کانون آسایش و آرامش برای زن و مرد
- حفظ عفت و پاکدامنی و ارضای غریزة جنسی
- دوستی، محبّت و عشق
اسلام میخواهد مردان و زنان مسلمان روحی آرام و اعصابی سالم و چشم و گوشی پاک داشته باشند، و این یکی از فلسفههای حجاب است. اگر زن کامیابیهای جنسی و لذتهای سمعی و بصری و لمسی که مخصوص همسرش میباشد را به بیرون از خانه سوق دهد و یا آرایش و عشوهگری باعث تحریک مردان شود چگونه میتواند کانون آسایش و آرامش برای همسر خود باشد؟
وقتی که بیعفت و ناپاکی را در جامعه رواج میدهد، آیا اندیشیده است که این آتش فساد و تباهی دامنگیر خانوادة خودش هم میشود؟ آیا دوست دار زنهای دیگر این چنین دل همسرش را مجذوب خود نمایند؟
«یا بُنَیَّ اجْعَلْ نَفْسَتَ مِیزاناً فِیما بَیْنَکَ و بَیْنَ غَیْرِکَ، فَأحْبِبْ لِغَیرکَ ما تُحِبُّ لِنَفْسِکَ، وَ اکْرَهْ لَهُ ما تَکْرَهُ لَها، وَ لاتَظْلِمْ کَما لاتُحِبُّ أنْ تُظْلَمَ، وَ أحْسِنْ کَما تُحِبُّ أنْ یُحْسَنَ إلَیْکَ، وَ اسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِکَ ما تَسْتَقْبِحُهُ مِنْ غَیْرِکَ، وَ ارْضَ مِنَ النَّاسِ بِما تَرْضاهُ لَهُمْ مِنْ نَفْسِکَ»[1]
ای پسرم! نفس خود را میزان میان خود و دیگران قرار ده، پس آنچه را که برای خود دوست داری برای دیگران نیزدوست بدار، و آنچه را که برای خود نمیپسندی، برای دیگران مپسند؛ ستم روا مدار، آنگونه که دوست نداری به تو ستم شود. نیکوکار باش، آنگونه که دوست داری به تو نیکی کنند، و آنچه را که برای دیگران زشت میداری برای خود نیز زشت بشمار، و چیزی را برای مردم رضایت بده که برای خود میپسندی.
تعادل خانواده مستلزم آن است که اعضای تشکیل دهندظ آن نقشها، وظایف و کارکردهای خود را به طور صحیح و کامل انجام دهند. از جمله ارضای نیازهای اعضاء (زن و شوهر و فرزندان) وقتی زنی خود را آرایش میکند و با وضعی مهّیج و زننده در کوچه و بازار و خیابانها قدم میزند و برای نامحرم عشوهگری و ناز میکند آیا در خانه میتواند همراه و همدل همسر خود باشد؟
وقتی که هدف خود را در زندگی نیافته است و به زندگی در حد خوردن و گشتن و ارضای هواهای نفسانی بسنده میکند، و با داشتن انگیزهها و نیازهای کاذب از قبیل، استفاده از وسایل لوکسف تنوع بیش از حد در خوراک و پوشاک و... چنین خانوادههایی به رغم تعادل ظاهری و سطحی، در مقابله با موقعیتهای بحرانزا و مولد فشار، مستعد از هم پاشیده هستند و در مقابل حوادث روانی و اجتماعی، بسیار آسیبپذیرند. اینجاست که محبت جای خود را به نفرت، امیدواری به ناامیدی، جاذبه به دافعه در زندگی خانوادگی میدهد. وحدت و انسجام در روابط خانوادگی را سست میکند و بهداشت روح و روان حاکم بر خانواده و اجتماع را به خطر نابودی میکشاند.
2- با افزایش برهنگی در جهان، طلاق و از هم گسیختگی زندگی زناشویی در دنیا به طور مداوم بال رفته است. در محیطی که حجاب است (و شرایط دیگر اسلامی رعایت میشود) دو همسر تعلق به یکدیگر دارند و احساساتشان و عشق و عواطفشان مخصوص یکدیگر است. ولی در بازار آزاد برهنگی که عملاً زنان به صورت کالای مشترکی (لااقل در مرحله غیرآمیزش جنسی) در آمدهاند دیگر قداست پیمان زناشویی مفهومی نمیتواند داشته باشد و خانوادهها همچون تار عنکبوت به سرعت متلاشی میشوند و کودکان بیسرپرست میمانند و نابسامانیها و زیانهای فراوانی را در زندگی فردی و اجتماعی پدید میآورد. در حالی که اگر ازدواج در مسیر صحیحی قرار بگیرد به زندگی زن و مرد جهت میبخشد و مرد و زن نگران، مضطرب و سرکش را آرام ساخته، موجبات حفظ سلامت تن و روان آنها را فراهم میکند و خودداری از ازدواج و در نتیجه عدم ارضای پارهای از نیازهای آدمی ممکن است زمینة اختلالات عاطفی و بیماریهای جسمانی و روانی را مساعد سازد و خروج از اعتدال وجود را ممکن نماید.
خانواده یک نهاد اصلی و ویژه جامعه است و برقراری روابط انسانی سالم و درست میان اعضای خانواده، مهمترین عامل سلامت خانواده است.
برای این که بهداشت روح و روان و در نتیجه سلامتی جسم و جان خانواده را حفظ کنید هر یک از زوجین باید بداند که همسر او نزدیکترین و محرمترین فرد است لذا برای همسرتان به عنوان یک نیمه تن، حامی و پشتیبان نگاه کنید و تلاش نماید در جهت خوشبختی او بکوشید.
لازمة ایجاد، حفظ و استمرار و روابط زناشویی سالم داشتن تعهد، وفاداری، اعتماد، انصاف، صمیمیت ... تفاهم متقابل و اعتماد متقابل است.
3- گسترش دامنه فحشا و افزایش فرزندان نامشروع، از دردناکترین پیامدهای بیحجابی است.
وقتی که اعمال و رفتار زشت و ناپسندمان پیامدهای دردناکی را به بار میآورد و ما را خشمگین و آشفته میسازد.
قرآن مجید میفرماید:
ا«وَ مَا أَصَابَکُم مِّن مُّصِیبَةٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیدِیکُمْ وَیعْفُو عَن کَثِیرٍ»[2]
و آنچه از رنج و مصائب به شما میرسد همه از دست خود شماست در صورتی که خدا بسیار اعمال بد را عفو میکند.
«عَلی بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»[3]
آری با ذکر خدا دلها آرام میگیرند.
سلامتی و آرامش روح و روان مسلماً سلامتی جسم و جان را همراه دارد وقتی سلامتی جسم و روح دست به دست هم بدهند سعادت دنیا و آخرت را به همراه خواهد آورد. در این صورت آیا درست است از چنین خدای روی برتابی و به دیگری توجه کنی. پس چه شود اگر اطاعتش کنی و به فرمانش سر نهی؟ پس این دنیا نیست که تو را فریب داده است بلکه تو خود را به آن فریفتهای. چه بسا دنیا به تو پند آموخته و به دادگری و مساوات و برابری، آگاه و دعوتت نموده و از وعدههایی که به تو میدهد و از ورود درد بر جانت و کاهش قوت و توانت آگاهت نموده است.[4]
[1]- محمد، دشتی، نهج البلاغه، ص 375.
[2]- سوره شورای، آیه 30.
[3]- سوره رعد، آیه 28.
[4]- حجاب دختران، فاطمه قاضی، 38-34.
.: Weblog Themes By Pichak :.