بسم رب الشهداءوالصدیقین
حجاب و عفاف، ناموس و قانون خداوند
هنگامی که فطری بودن عفاف را بپذیریم و این که با خلقت بشر این حس نیاز به پوشش در او وجود داشته است به همان میزان که حسّ نیاز به پوشش در او وجود داشته است به همان میزان که حسّ نیاز به آب و غذا حرکت و برآوردن نیازهای جنسی بوده، این را هم باید پذیرفت که عفاف ناموس الهی است. در کتب لغت ناموس به معنای هر چیز حفظ کردی مانند وطن، زن، احکام دین و... آوردهاند و حجاب نیز چون بر حیا و عفاف که فطری است، مبتنی میشود از نوامیس الهی محسوب شده و باید حفظ گردد. خداوند متعال براساس اهداف و مصلحتهای موجود در آفرینش بشر نعمتهایی را به او عطا نمود که حفظ آن نعمت به خودی خود، او را به اهداف و مصلحتها نزدیک میسازد.
در مجموع برای تعبیر «حجاب و عفاف ناموس خداوند است» میتوان نکات زیر را مورد توجه قرار داد:
الف) ناموس الهی حُرمت دارد و مقدس است.
ب) هر ناموسی حفظ کردنی است و ناموس الهی را باید با آگاهی و دقت بیشتر حفظ نمود.
ج) ناموس و قانون الهی را باید از منبع و سرچشمة اصلی و اصیل آن برگرفت و از بَذلها و شبههها پرهیز نمود.
د) افزون بر حفظ ناموس الهی باید در تبیین، ترویج و تعمیق این حقیقت در جامعه کوشید و اینجاست که «امر به معروف و نهی از منکر» رخ مینماید.
هـ) حفظ ناموس به معنای توجه به حدود و حریم و استفاده از آن در جایگاه اصلی خود است. زینتها، زیباییها، جاذبههای طبیعی که عطای الهی میباشد، نعمتهای گران سنگ خداوند به بندگانش به ویژه زنان است و به کاربردن این نعمتها در محل خود در درجة اول وظیفة زنان میباشد تا با حفظ خود از دیده و نگاه نامحرم به تکلیف عمل کنند و در درجة دوم به مردان مربوط میشود تا با غیرت ـ این پاسبان درونی ـ از هجوم نگاههای زهرآگین و شیطانی بیماران جامعه ممانعت کنند وجود زن تماماً ناموسِ مرد است و حجاب و عفاف ناموس الهی است.
.: Weblog Themes By Pichak :.