بسم رب الشهداءوالصدیقین
شرح حال حُجْربن عدى
حـُجـْر ابـن عـدى الکـندى الکوفى از اصحاب امیرالمؤ منین علیه السـّلام و از اَبْدال است ، در (کامل بهائى ) است که زهد و کثرت عبادت او در عَرَب مشهور بـود، گـویند شبانه روزى هزار رکعت نماز کردى و در (مجالس ) است کـه صـاحـب اسـتـیـعـاب گـفته که حُجر از فضلاى صحابه بود و با صِغَر سن از کِبار ایشان بود و مستجاب الدَعوة بود و در حرب صفّین از جانب امیرالمؤ منین علیه السّلام امارت لشـکـر کـِنـْدَه بـه او مـتـعـلّق بـود و در روز نـهـران امیر لشکر حضرت امیرالمؤ منین علیه السّلام بود.
عـلامـه حـلّى فـرمـوده کـه حـُجـر از اصـحـاب حـضـرت امـیـر عـلیـه السـّلام و از اَبـْدال بوده ، و حسن بن داود ذکر نموده که حُجر از عظماء صحابه و اصحاب امیرالمؤ منین عـلیـه السـّلام اسـت یـکـى از امـراى مـعـاویـه به او امر کرد که حضرت امیرالمؤ منین علیه السـّلام را لعـن کـنـد او بر زبان آورد که (اِنَّ اَمیرَ الْوَفد اَمَرَنى اَنْ اَلْعَنَ عَلّیا فَالْعَنُوهُ لَعَنَهُ اللّهُ).
حُجر با بعضى از اصحاب خود به سعایت زیاد بن ابیه و حکم معاویه بن ابى سفیان در سنه پنجاه و یک شربت شهادت چشید.
فـقـیـر گـویـد: کـه اسامى اصحاب او که با او کشته شدند از این قرار است : شریک بن شدّاد الحَضْرمى ، وصَیْفىّ بن شِبْل الشّیْبانى ، و قَبیصَة بن ضُبَیْعَة العَبسى ، و مـُجـْرِز بـن شـهـاب الْمـِنـْقـَرِىّ، و کِدام بن حیّان العنزى ، و عبدالرحمن بن حسّان العنزى . و قـبـور ایـشـان بـا قـبـر شـریـف حـجـر در عـَذْراء ـ دو فـرسـخـى دمـشـق ـ واقـع اسـت ، و قـتـل حـجـر در قـلوب مـسـلمـانـان بـزرگ آمـد و مـعـاویـه را بـر ایـن عـمـل سـرزنـش و تـوبـیـخ بـسـیـار نمودند. و روایت شده که معاویه وارد شد بر عایشه ، عـایـشـه بـا وى گـفـت کـه چـه واداشـت تـرا بـر کـشـتـن اهـل عـَذْراء حـُجـر و اصـحـابـش ؟ گـفـت اى امّ المـؤ مـنـیـن دیـدم در قـتـل ایـشـان صلاح امّت است و در بقاء ایشان فساد امّت است لاجرم ایشان را کشتم ؛ عایشه گفت : شنیدم از رسول خدا صلى اللّه علیه و آله و سلّم که فرمود کشته خواهد شد بعد از مـن بـه عـذراء کـسـانـى کـه غـضـب خـواهـد کـرد حـق تـعـالى بـراى ایـشـان و اهـل آسـمـان . و نـقـل شده که ربیع بن زیاد الحارثى که از جانب معاویه عـامـل خـراسـان بود چون خبر شهادت حُجر را بشنید خداى را بخواند و گفت : اى خدا! اگر ربیع را در نزد تو قرب و منزلتى است جان او را مُعَجلاً قبض کن ! هنوز این سخن در دهان داشت که وفات نمود.
اسلام آفرینش زن و صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته و حجاب را لازم شمرده تا عفت درونی او هماهنگ گردد. و بنیان خانواده مستحکم گردد. چون اگر در جامعه حجاب کاملاً رعایت گردد روابط جنسی فقط به روابط زن و شوهر محدود میگردد، در نهایت بیشترین فایده و نفع نصیب خود زنان خواهد شد، حیا و عفت و ستر و پوشش، تدابیری است که خود زن با یک نوع الهام برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار برده است.
اصولاً ارتباط کمتر و دوری از شیء مطلوب، جذابیت آن را بیشتر میکند بنابراین پوشش زنان جذابیت او را در نظر جنس مخالف بیشتر کرده، و تلاش و پیگیریش را برای وصال فزونی خواهد بخشید.
زن پوشیده به نوعی محرومیت را به استعمارگران تحمیل میکند، زنان پوشیده هرگز خود را پایگاه استعمار نمیکنند بلکه به عنوان نیروهای مسلح فرهنگی سدی مستحکم در برابر آنان پدید میآورند به گونهای که میتوان گفت پوشش دینی پادزهر تهاجم فرهنگی غرب است.
بنابراین حجاب نه مبارزه با عشق است، نه سرکوب غریزهی جنسی و نادیده گرفتن آن، نه مبارزه با زیبایی، بلکه حجاب مانع جریان هوای نفس و نگاههای آلوده و میکروبهای فساد به حریم پاک زن است و زیبائی و ظرافتهای جسمانی او را از گزند آفتاب، سرما و آلودگیهای جوی حفظ میکند. بنابراین در پرتو رعایت کامل حجاب اسلامی اولغً؛ زمینه تشکیل نهاد خانواده فراهم میگردد. ثانیاً: نهاد خانواده درخشش و بالندگی و استحکام مطلوب را پیدا خواهد کرد.
در بحث موانع حجاب، دشمنان نیز دریافته اند که برای سلطه بر کشورهای اسلامی باید مسلمانان را به فساد بکشانند و مخصوصاً حجاب را از بین ببرند آنها برای این مقصود از تمام ابزارهای اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی بهره گرفته و میگیرند.
سودجویان و بنگاههای سرمایهداری نیز از این قماشند آنها از لطافت زن و اطاعتپذیری او برای جلب مشتری سوء استفاده میکنند و آنها را در معرض دید مشتریان قرار میدهند طبیعی است که پوشش زن را مانعی برای کار خود میبینند. مانع دیگر رفتار سود عالمان
علماء دین عمود خیمه اسلاماند، لذا واضح است که سوء عمل آنها مردم را به دین بدبین میکند شاید هیچ عاملی مانند فساد عالمان دین برای دین و ملت مضر نباشد همچنان که هیچ عاملی هم مانند عالمان صالح در اصلاح دین و دنیای مردم مؤثر نیست. چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: شرُّ الناسِ عُلماءُ السّوءِ: برترین مردم عالمان سود هستند.
مانع دیگر ظلم و بیعدالتی در جامعه است. عدالت یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن اما ظلم هر چیزی را از جای خود خارج میکند. پول پرستان و رفاه طلبان فاسد یکی از عوامل بی عدالتی و متلاشیشدن جامعه هستند.
در بحث روش های ترویج حجاب: تشویق به عنوان یک اصل مهم در جهت تربیت آدمی مورد استفاده قرار میگیردماهیت تشویق مختلف است تشویق به محدودة ادارات و نهادها منحصر نمیشود بلکه محیط خانواده و هر نقطهای از جامعه میتواند محل تشویق راهیان عفاف باشد، عامل دیگر ترویج فرهنگ حجاب دینی، فعالیتهای گسترده علمی، فرهنگی، و هنری مربوط به حجاب در تمام سطوح فکری جامعه است ارائه پوستر، نشریه و به ویژه کتابهای مفید سبب ارتقاء سطح آگاهی در این زمینه میباشند. ترویج فرهنگ غیرت در بین مردان نیز میتواند به تحقق پوشش دینی در جامعه کمک نماید. زیرا اگر روح غیرت در مردی دمیده شود هرگز اجازه نمیدهد زن یا دخترش با بدحجابی کمترین تحریکی در دل نامحرم داشته باشد. یکی دیگر از راههای عمومی ترویج پوشش دینی توصیه به حجاب و نهی از بیحجابی و جلوهگری است قرآن کریم میفرماید: وَ ذَکَّرْ فِانَّ الذِّکْری تَنْفَعُ الْمُؤمِنینَ: پند ده که پند برای مؤمنین مفید است.
حجاب در خارج از مسأله حفاظت و صیانت، یک نقش مهمی سیاسی دیگری هم در زندگی مسلمانان بر عهده دارد و آن عبارت است از اینکه حجاب در میان مسلمانان خود نشانة استقلال و آزادی است از قیود و سنتها و بدعتهای زمان و نیز نشانة استقامت و پایداری است در برابر تمام ملل و اقوام دیگر یا سمبل قدرت و مقاومت است در برابر هجوم فرهنگهای زمان و بالاخره اعلام موجودیتی است شجاعانه در برابر بیگانگان، که همچون خاری در چشم دشمنان اسلام فرو رود و به دردهای درمان ناپذیری گرفتار سازد.
در حجاب کامل پوشاندن چهره بخصوص چشم از مهمات است چرا که «نگاه» مرکز دریافت آلودگیها و مبداء تنزّل فرد و بسیار چیزهای دیگر میتواند باشد از بین حالات عادی روزانه، حالتی بیشتر از تلاقی نگاههای دو فرد نامحرم، آنهم بطور مستمر، دارای آثار سود و زیانبار نمیباشد... اگر حجاب ظاهری نباشد حتماً متانت و شخصیت درونی زن در معرض تاراج قرار خواهد گرفت ... زن بمانند برّهای که در اطراف او انواع و اقسام گرگان حریص و گرسنه موجودند که میخواهند با یک لحظه غفلت به او حملهور شوند، خود را غریب و در معرض خطر احساس میکند اما حجاب، به سهم اعظم مانع بسیاری از تعرضات و آلودگیها شده و لذا سبب ذخیره بیشتر قوای روحی میشود.
از طرفی دیگر: زنان بیحجاب یا بدحجاب خودشان هم نمیدانند برای جلب توجه نامحرم چه بهای گزافی میپردازند و در این سودای نامبارک چه سرمایههایی را میبازند، سرمایههائی که برای طی طریق کمالشان بود و جایگزینی هم اگر از دست رفت ندارد ... به هر حال حجاب حریم مقدسی است که به خود زن هم اجازه خیلی از حریم شکنیها را نمیدهد و او را از درون حفظ میکند و در نظر اهلش اعم از زن و مرد ایجاد احترام قلبی میکند هر چند که افراد جاهل و نااهل به هر دلیلی بریدة تحقیر بدان بنگرند... شاید گفته شود که استفاده از چادر برای زن سخت است و مانع کارها و فعالیتهای او میشود، ولی با توجه به اینکه:
اولاً ـ زن طوری خلق شده که استعداد تحمل سختیها در او زیاد است، این امر چیزی نیست که مانع بزرگی برای او بشمار رود بخصوص که داشتن پوشش برای او مطابق با میل فطری او است.
ثانیاً ـ «عادت کردن» بخصوص عادت .......، به مرور باعث تسهیل این امر میشود و خلاصه کم کم با وجود فرد عجین میشود.
ثالثاً ـ برای زنان سالمی که نمیتوانند جلوی نگاه های آلوده را بگیرند و از طرفی به جهات گوناگون ناچار به حضور در اجتماع هستند، چادر (حجاب) و پناهگاه و سنگری است بزرگ که نوعی حایل و فاصله مابین زن و مرد ایجاد کرده و حضور زنان را در جامعه آسانتر می نماید.یاعلی
بسم رب الشهداءوالصدیقین
شناخت الگوی الهی
شناخت فاطمه زهرا(ع) به عنوان الگوی صالح و معصوم زنان که خداوند او را برای هدایت آنان برگزیده یک اصل مهم است و باید به طور کامل جزء دروس دانش آموزان قرار گیرد، زیرا وقتی دختران و زنان بدانند که فاطمه(ع) دختر رسول الله(ص) و حجت خداست و سخنان و اعمال او معیار الهی حرکتهای زندگی است و حجاب از خصوصیات بارز او به شمار میرود، طبعاً از او که جز به خواست خداوند عمل نمیکرد پیروی میکنند تا به عزت دنیا و سعادت آخرت بار یابند.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
خانواده
محیط خانواده نقش بزرگی در حجاب یا بی حجابی دختران دارد. اگر پدر و مادر حجاب دینی و آثار و فواید و نقش آن را در سلامت و صیانت زنان و دختران خود درک کنند و بدانند که حجاب یک حکم الهی است که در قرآن بیان شده است، آن را پذیرفته و فرزندان خود را هم با فرهنگ الهی حجاب همراه خواهند کرد. مادران باید دخترانشان با حجاب دینی انس و به آن علاقهمند سازند تا به هنگام تکلیف خوبی به آن عمل نماید، باید چند سال قبل از تکلیف عینی از هنگام ورود به مدرسه آنها را با رعایت حدود کامل حجاب اسلامی همراه سازند و قبل از آن هم با روسری در محیطهای اجتماعی حاضر کنند استفاده از حجاب پذیرش یک فرهنگ الهی است و مسائل فرهنگی و تربیتی اموری تدریجی هستند.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
مدارس مراکز تعلیم و تربیت و تزکیه اند. آموزش عملی احکام دینی بخشی از وظایف معلم و دانش آموز را تشکیل میدهد. کارآموزی در مسائل دینی نظیر کار آموزی های دیگر مواد درسی یک ضرورت است. در غیر این صورت تعلیمات دینی تنها شکل نظری به خود میگیرد و کافی نبودن چنین شیوه ای به اثبات رسیده است.
علم و عمل به ضروریات اسلام از اولویت ویژه ای برخوردارند که از جمله آنها پوشش دین است که باید به طور اساس و جامع، معارف مربوط به آن در سطوح مختلف مدارس تدریس گردد تا فرهنگ پوشش دینی با معرفت لازم به مرحله عمل آگاهانه درآید. باید فلسفه، اهمیت، جایگاه، آثار و احکام حجاب به طور کامل در سطوح مختلف درسی مورد تدریس رسمی قرار گیرد و با آموزشهای عملی لازم و مداوم همراه گردد تا فرهنگ حجاب با معرفت لازم عینیت یابد. توصیة بدون تعلیم و تربیت پوشش دینی آن را به صورت یک دستور خشک و تحمیلی مبدل میسازد، اما توصیه همراه با معرفت پذیرش آن را آسان میکند. معرفت حجاب خود ضامن اجرای آن است و دوام آن را نیز تضمین میکند.
تدریس کامل پوشش دینی در مدارس یکی از منطقی ترین، طبیعی ترین، موفق ترین، و کلیدی ترین راه تفهیم حجاب اسلامی در کشور است بویژه آنکه با کارآموزی لازم همراه باشد.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
توصیه و تذکر
یکی دیگر از راههای عمومی ترویج پوشش دینی توصیه به حجاب و نهی از بی حجابی و جلوه گری است. قرآن کریم میفرماید:
«وَ ذَکِّرْ فَاِنَّ الذِّکْری تَنْفَعُ الْمُؤْمِنینَ.
پنده ده که پند برای مؤمنین مفید است.
خانمهای پوشیده که خود به پوشش دینی تجسم عین بخشیده اند باید بیشترین سهم را در این حرکت مقدّس ایفا کنند و از ملامت ملامتگران ترسی به دل راه ندهند. فرشتههای نجابت و پاکی نگذارند که پوشش دینی جزء ارزشهای فراموش شده گردد. البته این سخن به آن معنا نیست که مردان جامعه وظیفه نداشته باشند. زن ناموس جامعه ی اسلامی است و همه باید در صیانت او بکوشند. حجاب دینی چیزی نیست که کمترین تسامحی در آن راه یابد.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
تقویت ریشههای حجاب از اهم اموری است که در اصلاح ساختار حجاب کشور نقش کلیدی دارد.
الف ـ ایمان به خدا و آخرت
ایمان به خدا و ترس از آخرت از مهمترین پایه های حجاب به شمار میرود. وقتی زن به خدای تعالی و علم و حکمت او ایمان آورد و معتقد گردد احکامی که برای انسان تشریع کرده است بدون نقص و دارای فوائد و آثار مثبتی است و هم چنین باور کند که بیتوجهی به احکام خدای تعالی خذلان دنیا و عذاب آخرت را به همراه دارد از احکام الهی حجاب استقبال میکند. به این که حجاب لباس اهل ایمان است.
ب ـ آگاهی
شناخت سیمای زن، حقیقت حجاب و فلسفه و آثار آن از جمله پایه های مستحکم پوشش دینی است. وقتی خانمی به سؤال درونی خود که چرا باید پوشیده باشیم جواب دهد پایة حجاب دینی درون او شکل میگیرد و این آگاهی به عمل او معنا و ارزش و دوام و بخشد.
شناخت آثار حجاب بخش دیگری از آگاهیهای ضروری را تشکیل میدهد. انسان تا به آثار مثبت کاری پی نبرده باشد به انجام آن راغب نخواهد بود امّا به آگاهی از آثار مثبت آن با علاقه به دنبال تحقق آن حرکت میکند. وقتی زن به آثار و برکات حجاب آگاهی یابد نه تنها از آن احساس سنگینی نمیکند که از آن استقبال میکند و وسوسههای شیطانی را به هیچ می انگارد.
ج ـ تقوا
پرهیزکاری یکی دیگر از پایه های حجاب اسلامی است. تقوای آدیم ضامن اجرای احکام خداست و تا این پایه قویم در قلب خانمی شکل نگیرد لباس تقوا دربرنخواهد کرد. ایمان بدون تقوا انسان را به سر منزل مقصود خواهد رساند.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
فعالیت موثر قوای سه گانه
تصویب قوانین جامع و دقیق از سوی مجلس شورای اسلامی یک ضرورت است این قوانین همان فتوای فقهای اسلام دربارة پوشش دینی بانوان است. این قوانین همان فتوای فقهای اسلام دربارة پوشش دینی بانوان است. حجاب دینی یکی از ضروریات اسلام است و ضروری بودن این حکم، جایگاه مهم و اسناد محکم آن اقتضا دارد که مسائل آن به طور دقیق و جامع مورد تصویب قرار گیرد چه این که تصویب ضروریات اسلام از اهم وظایف مجلس شورای اسلامی به حساب میآید.
قوة قضائیه نیز با جدیت و پرهیز از هر گونه تسامح به قوانین مصوب عمل نماید زیرا نسخه هر چه خوب باشد چنانچه عمل به آن نشود. هرگز بهبودی حاصل نخواهد شد.
حجاب اسلامی چیزی نیست که زنی بتواند به برداشتن آن رضایت دهد زیرا پوشش دینی الهی، اجتماعی، خانوادگی و فردی است که اگر زن یا سرپرست او از آن بگذرد خدا و جامعه نخواهند گذاشت.
مسکوت گذاردن قوانین اسلامی نوعی سکوت قانونی ایجاد میکند و سبب ضعف عقاید، اخلاق و اعمال صالح مرد میگردد. بدون تردید دستگاه قضائی همواره سهمی عظیم در سلامت و بیماریهای اجتماعی مردم دارد و اوضاع اخلاقی جامعه کارنامه گویای دستگاه قضائی هر کشور است.
نظارت جدی، دلسوزانه و از روی ایمان مسئولین دولتی بر محیطهای تحت نظارت آنها از جمله عوامل مهم ترویج حجاب و پیشگیری از بدحجابی و ابتذال جنس در ادارات است.
لجام گسیختگی های جنسی برخی زنان در انتخاب لباس، نمایش زینتها و بخشی از موهای سر و گردن در محیط کار ناشی از امنیتی است که از سوی مسئول خود احساس کردهاند و به عکس رعایت پوشش دینی آنها ناشی از حس مسئولیت و غیرتمندی مسئولین ردههای مختلف میباشد. از این رو میتوان آنان را در پاکی یا ابتذالِ وضع خانمهای محیط سهیم دانست.
بسم رب الشهداءوالصدیقین
نظارت لازم بر رسانه های جمعی
رسانه ها و بویژه صدا و سیما نقشی مهم در فرهنگ اجتماعی مردم دارند و میتوانند با نوع برنامه های خود امتی را به فساد یا صلاح سوق دهند. دقت فراوان در گزینش مسئولین رسانه ها که در حقیقت رهبران فرهنگی مردم میشوند یک ضرورت جدی است.
اعطای امتیاز کار فرهنگی جهت راه اندازی مؤسسات هنری، تئاترها، سینماها، روزنامه ها، مجلات، کتب و امثال این امور از جمله مهمترین امکاناتی است که کمترین تسامح در آن به نفوذ فرهنگ بیگانه و ابتذال اخلاقی و جنسی می انجامد.
رسانه هائی که به ارائه فیلمها یا عکسهای فاقد پوشش دینی مبادرت میورزند از جمله مواردی هستند که نباید در برخورد با آنها کمترین تردیدی به دل مسئولین نظام اسلامی راه یابد.
ارائه عکسهای مبتذل و مهیّج بر روی مجلات به هر دلیل و بهانه که باشد حرکتی فریبکارانه است. رادیو تلویزیون از جمله رسانه های حساس است که نظارت بر آنها چشمهای تیزبین و بیداری میطلبد.
مسئولین صدا و سیما، علما، ارشاد اسلامی و مردم مسئولیتی بزرگ را در برابر این رسانه حساس به عهده دارند.
تأسیس دفتر نمایندگی ولی فقیه در این نهاد با اهمیت میتواند نقش مهمی داشته باشد.
بدون تردید خانمها با هر تفکر و عقیدهای که باشند نظر و سلیقة همسر خود را در انتخابهای خویش مورد توجه قرار میدهند که از جمله آنها انتخاب لباس و وضع ظاهری است که با آن در جامعه حاضر میشوند. از این رو غیرتمندی یا عدم غیرت مردان در نوع پوشش و رو گرفتن زنان و دختران آنها از نامحرم و یا بدحجابی و بیحجابی آنها نقشی بسزا دارد. چه زنانی که با انتخابهای سرپرست خود به شقاوت یا سعادت بار مییابند.
با توجه به این واقعیت، ترویج فرهنگ غیرت در بین مردان میتواند به ترویج و تحقق پوشش دینی در جامعه کمک نماید.
زیرا اگر روح غیرت در مردی دمیده شود هرگز اجازه نمیدهد زن یا دخترش با بدحجابی یا برهنگی خود کمترین تحریکی در دل نامحرم داشته باشند و البته خداوند چنین مردانی را بسیار دوست دارد و از آنها خواسته است خانوادة خود را از عذاب آخرت در امان دارند.
قرآن کریم میفرماید:
«یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ»[1]
ای کسانی که ایمان آوردهاید خود و خانواده خویش را در آتش دوزخی که هیزمش از مردم و سنگ خار است حفظ کنید.
غیرت یکی از صفات خداوند است که با سرشت مردان خدا آمیخته است چنین صفتی است که زنان رااز فساد و ابتذال بیحجابی و خودنمائی صیانت میکند..: Weblog Themes By Pichak :.