سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : سه شنبه 94/3/26 | 2:20 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

??بسم رب الشهداوالصدیقین

عظمت ماه رمضان 

 

پیغمبر اکرم(ص) فرمودند: «لَوْ یَعْلَمُ‏ الْعَبْدُ مَا فِی‏ رَمَضَانَ‏ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَانُ السَّنَةَ؛6 اگر بنده ارزش ماه رمضان را می‌دانست، آرزو می‌کرد که سراسر سال رمضان باشد.» 

 

بزرگان ما مقید بودند که روز اوّل ماه رمضان دو رکعت نماز شکر بخوانند؛ برا اینکه زنده ماندند و توانستند رمضان را درک کنند. این ماه چقدر اجر دارد! اگرچه انسان نتواند تا آخرش را درک کند و عمرش کفاف ندهد، اما درک شب اوّلش چقدر اجر دارد! 

 

همه کتاب‌های آسمانی در ماه رمضان نازل شده‌اند: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ.»7 پیامبر فرمودند: همة کتاب‌های آسمانی، در ماه رمضان نازل شده‌اند. حضرت فرمود: تورات، ششم ماه رمضان بر حضرت موسی(ع) نازل شد. منبع این روایت، قوی است؛ در کافی و وسائل الشیعه است. نبی مکرم اسلام(ص) فرمود: دوازدهم ماه رمضان، انجیل بر حضرت عیسی(ع) نازل شد؛ هیجدهم ماه رمضان، زبور بر حضرت داود(ع) نازل شد و بیست‌وسوم رمضان، نزول قرآن صورت گرفت.8 

 

غل و زنجیر شدن شیطان 

 

در روایت آمده است که شیطان در این ماه بسته می‌شود. خیلی عجیب است! چرا شیطان بسته می‌شود؟‌ شیطان که خیلی فعال است. آدم ابوالبشر را فریب داد، چطور در این ماه، بسته است؟ روایت داریم که شیطان در این ماه ضعیف می‌شود. وقتی دشمن حمله می‌کند، اگر نیروی کمکی زیادی جلویش ریختند، عقب‌نشینی می‌کند. حدیث داریم در این ماه، البته اینکه دست‌وپای شیطان بسته است، نسبی است. در همین ماه رمضان، انسان‌هایی جنایت می‌کنند، عرق می‌خورند، معصیت می‌کنند، حتی نماز نمی‌خوانند. 

 

قرآن کریم فرموده: «وَ مَن یَعشُ عَن ذِکرِ الرَّحمن... .»12 «عَیَشَ»، به معنای کم‌فروغ و ضعیف‌شدن است. اگر نور قوی در شب تاریک داشتید، دزد نمی تواند بیاید؛ ولی اگر نور کم فروغ شد، سرقت راحت صورت می‌گیرد. قرآن می‌فرماید: هرکس نور خدا در زندگی‌اش کم‌رنگ شود، «نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرین‏.»13 شیطان ایمانش را سرقت می‌کند و ابلیس همراهش می‌شود؛ اما تا هنگامی که نور خدا قوی است، نمی‌تواند بیاید. در ماه رمضان، نور خدا قوی است. در همه خانه‌ها قرآن تلاوت می‌شود و زبان‌ها مشغول ذکر خداست. طبیعتاً دست شیطان، بسته است و درهای رحمت، باز است. 

 

البته ممکن است که جایی صد در باز باشد، اما یک نفر هم نرود. در مسیر اتوبان بعضی به نرده می‌زنند؛ هرچند جاده باز و راه گسترده است. خطر جلویش می‌باشد؛ ولی از آن غافل و خواب است. 

 

ارزش و جایگاه روزه 

 

می‌گویند: فلان بانک ده میلیون تومان وام می‌دهد یا جایزه می‌دهد و چون شرایط و قسطش زیاد است، سفته می‌خواهد یا اینکه باید فلان‌قدر سپرده‌گذاری کنی. همیشه اوّل، ارزش کاری را بیان می‌کنند، بعد شرایطش را می‌گویند. در یک حدیث نبوی، اوّل جایگاه روزه بیان شده و روایت دیگر، شرایط و ضوابط روزه را بیان کرده است. 

 

پیغمبر گرامی اسلام(ص) فرمود: «أُعْطِیَتْ‏ أُمَّتِی‏ فِی‏ شَهْرِ رَمَضَانَ‏ خَمْساً لَمْ‏ یُعْطَهُنَ‏ أُمَّةُ نَبِیٍ‏ قَبْلِی؛ خداوند به امت من در ماه رمضان پنج جایزه داده که امت‌های پیشین جایزه‌ها را به این شکل نداشتند.» یکی از این جایزه‌ها این است: «فَإِذَا کَانَ أَوَّلُ لَیْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ نَظَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْهِمْ وَ مَنْ نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ لَمْ یُعَذِّبْهُ أَبَداً؛ وقتی شب اوّل ماه رمضان و روز اوّل آغاز می‌شود، خدا به آنها نگاه و نظر لطف می‌اندازد... .» این، خیلی مهم است. 

 

 

6. مجلسی، بحار الأنوار، ج 93، ص 346. 

 

7. بقره، آیه 185. 

 

8. حرّ عاملی، وسائل الشیعه، ج 10، ص 311؛ شیخ صدوق، کتاب من لایحضره الفقیه، ج 3، ص 159: «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ( قَالَ: نَزَلَتِ‏ التَّوْرَاةُ فِی‏ سِتٍ‏ مَضَیْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ نَزَلَ الْإِنْجِیلُ فِی اثْنَتَیْ عَشْرَةَ مَضَتْ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ نَزَلَ الزَّبُورُ فِی لَیْلَةِ ثَمَانَ عَشْرَةَ مَضَتْ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ نَزَلَ القرآنُ (الْفُرْقَانُ) فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ.»

 

 

12. زخرف، آیه 36. 

 

13. زخرف، آیه 36.




تاریخ : جمعه 94/3/22 | 6:3 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهدا والصدیقین

مثل میخ کج!

 

یک میخ اگر راست باشد هر چه هم ضربه بخورد پیش تر رفته و محکم تر و مقاوم تر خواهد شد، به همین خاطر هم قرآن به ما می گوید بیایید راستی و صداقت پیشه کنید، اینجا ست که هیچ کس نمی تواند به شما آسیب بزند. اگر اهل شکیبایی باشید، اگر تقوا پیشه کنید و در یک سخن، اگر راستی و درستی پیشه کنید، هیچ کس نمی تواند به شما آسیب بزند، اما اگر صداقت را پیشه نکنید و کج بشوید و کج رفتار باشید مثل همان میخ کج می مانید؛ هر چه ضربه بخورید بیشتر کج می شوید.




تاریخ : پنج شنبه 94/3/21 | 1:42 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

به هواپیما ماه مبارک رمضان خوش آمدید شماره پرواز1436هجری و مقصد ما به سوی مغفرت و رضایت خداس.مدت زمان پرواز 29تا 30روز میباشد.ودر طول روز 15 تا16 ساعت پرواز خواهیم کرد.در طول پرواز سیگار کشیدن و گناه کردن با هر وسیله ای ممنوع میباشد.از مسافرین محترم خواهشمندیم کمربند ایمان و پرهیزگاری خود را در طول پرواز بسته نگه دارند.بنده خلبان پرواز قرآن کریم و همه فرشتگان سفر خوشی را برای شما آرزومند هستیم.با آروزی موفقیت شما مسافران عزیز همراه با صبر و تقوی تا إن شاءالله به سلامت به مقصد که همان رضایت خداوند باشد برسیم.

??




تاریخ : پنج شنبه 94/3/21 | 1:25 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

امام على علیه السلام فرمودند:

 

 از کسانى مباش که بى عمل، به آخرت امید دارند از گناه باز مى دارند، اما خود باز نمى ایستند، به کارهایى فرمان مى دهند که خود انجام نمى دهند.

لَا تَکُنْ مِمَّنْ یَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَیْرِ الْعَمَلِ إِلَى أَنْ قَالَ یَنْهَى وَ لَا یَنْتَهِی وَ یَأْمُرُ بِمَا لَا یَأْتِی الْحَدِیثَ.

 

وسایل الشیعه ج 16 ، ص 151 ، ح 21214




تاریخ : پنج شنبه 94/3/21 | 1:9 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

 

 ثواب روزه در روزهای گرم

 

امام صادق (ع) فرمود: اگر کسی در روز گرمی روزه بگیرد و تشنه شود، خدای سبحان هزار فرشته را موکل می‌کند تا چهره او را مسح کنند و تا هنگام افطار به او بشارت دهند و هنگام افطار خداوند (عزوجل) می‌فرماید: «ما اطیب ریحک و روحک یا ملائکتی اشهدوا انی غفرت له‌» عجب معطری و چه بوی خوشی داری! فرشتگان من شاهد باشید که من او را آمرزیدم .

( جلد 22بحار الانوار 

صفحه 343)




تاریخ : پنج شنبه 94/3/21 | 1:1 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

رمضان، دانشگاه خودسازی 

 

رمضان، هنگام بازشدن دَرِ دانشگاه خودسازی است. در این دانشگاه که همه دانشجوی آن هستند، یکی واحدِ بیشتری می‌گیرد (واحدِ خودسازی، اصلاح و آمرزش)، یکی واحدِ کمتری می‌گیرد و یکی به مراتب عالی ارتقا پیدا می‌کند و دیگری نه؛ اما بالاخره دانشگاه گسترده تربیتی، در این ماه باز می‌شود. ماه مبارک رمضان، ماه گسترده‌شدن سفره الهی است؛ رسول خدا(ص) فرمودند: «عَلَیها مَا لا عَینٌ رَأت وَلاَ اُذُنٌ سَمِعَت؛ چیزهایی بر سر این سفره هست که تاکنون چشمی ندیده و گوشی نشنیده است.» 

 

ما نعمت بهشت را شنیده‌ایم، در قرآن آمده: باغ‌ها، قصرها و حوریه‌ها؛ اما درباره رمضان می‌گوید نه گوشی شنیده و نه چشمی دیده؛ «وَلا خَطَرَ عَلَی قَلبِ بَشَرٍ.» هرچه شما فکر کنید، به ذهنتتان نمی‌آید. معلوم می‌شود، چیز دیگری است:‌ «لا یَقعُدُ عَلَیهَا إلاَّ الصّائِمُونَ.»4 بر سر این سفره فقط یک گروه می‌نشینند: روزه‌دارها. 

 

 

4. محمد محمدی ری‌شهری، حِکم النبی، ج 37، ص 6.




تاریخ : پنج شنبه 94/3/21 | 12:56 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

 

 

 

 

آب  شکستنی نیست، کسی نمیتواند بگوید آبی را شکستم و یا خورد کردم،

 

 

 

 

 

 

... اما همین آب وقتی دور از تابش افتاب قرار میگیرد، سرد افسرده شده، یخ زده و منجمد میگردد، اینجاست که شکستنی شده و قابل خورد شدن میشود

 

 

 مثَلُ الْمُؤْمِنِ الْخالِصِ کَمَثَلِ الْماءِ

 

مومن به مثل آب می ماند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 یعنی مومن شکستنی نیست، زیرا پیوسته تحت تابش نور الهی است، برخلاف منافق که همواره دور از خداست و از اینرو سرد افسرده شده و در نتیجه شکستنی میشود،

 

 

 

... ندیده ای انسان وقتی کنار آدم های دور از خدا می نشیند، سرد شده، و گرما حرارت و انرژی خود را از دست میدهد، و دیگر عبادت برای او حال و حلاوت پیشین را ندارد!

 

 

  آیت الله حسن زاده آملی می فرمود: 

 

... کسیکه با خدا ارتباط ندارد نامحرم است؛ و سعی کنید با آنها رابطه نداشته باشید. 

 

 

 باران حکمت 

 

 

 




تاریخ : سه شنبه 94/3/19 | 2:44 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

انتظار فرج

انتظار به معنی آینده نگری، و به معنی ناراضی بودن از وضع موجود، و به راضی شدن از آینده ی بهتر، است و انتظار فرج یعنی آماده بودن برای ظهور امام زمان (عج) و تشکیل دولت حقّه ی آل محمّد صلی الله علیه و آله و سلّم و حکومت جهانی آخرین سفیر الهی، انتظار فرج یعنی مهیّا ساختن روح و جسم خود، برای روزی که با طلوع پیشوای غائب جهان، گشایش در کلیّه ی شئون زندگی بشریّت پدید می آید، روزی که تمام بدبختیها، ناکامیها، بیدادگریها و ظلمها از میان می رود. و فقر و تنگدستی، بیکاری و بیماری و بالاخره تمام مصائب و ناراحتیها یکباره و برای همیشه رخت از جان بر می بندد و به وسیله ی آن حضرت، حکومت عدل واحد جهانی در سراسر گیتی بر قرار می گردد، و برای چنین روزی باید خیلی انتظار کشید و امیدوار بود. در همین رابطه امام صادق علیه السلام می فرماید: کسی که دوست دارد از یاران قائم (عج) باشد، باید در انتظار ظهور باشد، و حتماً باید کارهایش بر اساس تقوی، پاکی و اخلاق نیک باشد، چنین کسی منتظر امام (عج) است. در این راه بکوشید و آماده باشید، گوارا باد بر شما ای جوانمردان که رحمت خدا با شما است(بحارالانوار، ج 52، ص 140). انتظار فرج امام عصر (عج) از برترین اعمال شمرده می شود.




تاریخ : دوشنبه 94/3/18 | 3:26 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهدا والصدیقین

 تکیه بر غیر خدا!

 

معمولا انسانها در دنیا به هر چه غیر خدا تکیه کنند از همانجا ضربه می خورند.

مثلا کسی که به مالش تکیه کرده ؛ از همان مال ، ضربه می خورد.

کسی که به قدرتش ، شهرتش ، جمالش ، خانه اش و ... دل خوش کرده ؛ از همان لطمه می خورد.

مانند فرعون که افتخارش این بود که رود نیل از آن اوست [َ وَ هذِهِ الْأَنْهارُ تَجْری مِنْ تَحْتی‌] و در همان رود هم غرق شد.

ما باید فقط و فقط به خدا توکل کنیم و فقط و فقط به او تکیه داشته باشیم [ وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی الله، فَهُو حَسبُه]

داستانک:

هنگامی که برادران ، در حال انداختن یوسف در چاه بودند؛ ناگهان یوسف شروع به خندیدن کرد، برادران سخت در تعجب فرو رفتند که این چه جای خنده است، گویی برادر، مساله را به شوخی گرفته است، بی‌خبر از اینکه تیره روزی در انتظار او است، اما او پرده از راز این خنده برداشت و درس بزرگی به همه آموخت و گفت::

 فراموش نمی‌کنم روزی به شما برادران نیرومند با آن بازوان قوی و قدرت فوق العاده جسمانی نظر افکندم و خوشحال شدم، با خود گفتم کسی که اینهمه یار و یاور نیرومند دارد چه غمی از حوادث سخت خواهد داشت آن روز بر شما تکیه کردم و به بازوان شما دل بستم، اکنون در چنگال شما گرفتارم و از شما به شما پناه می‌برم، و به من پناه نمی‌دهید، خدا شما را بر من مسلط ساخت تا این درس را بیاموزم که به غیر او- حتی به برادران- تکیه نکنم."

*****

 [تفسیر نمونه، ج‌9، ص: 342]




تاریخ : دوشنبه 94/3/18 | 3:21 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداوالصدیقین

 

سه نوع رابطه‏ در قرآن داریم:

1. رابطه پیامبر با مردم. رحمت «وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَهً لِلْعَالَمِینَ» (انبیاء/ 107)

2.رابطه مردم با پیامبر. مودت «إِلَّا الْمَوَدَّهَ فِى الْقُرْبى» (شورى/ 23)

3.رابطه زن و شوهر، هم مودت و هم رحمت «وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً‏ وَ رَحْمَه» (روم/ 21)

در رحمت نوعی بخشش نیز هست

مرد باید در خانه چنان اخلاقی داشته باشد که همه ی اهل خانه آرزوی دیدارش را داشته باشند

داستان:

همسر شهید مهدی باکری تعریف می کرد:

خانه مان کوچک بود؛ گاهی صدایمان می رفت طبقه ی پایین. یک روز همسایه پایینی به م گفت : به خدا این قده دلم می خواد یه روز که آقا مهدی می یاد خونه لای در خونه تون باز باشه ، من ببینم شما دو تا زن و شوهر به هم دیگه چی می گید، این قدر می خندید؟

منبع: یادگاران کتاب مهدی باکری